X

Plăcintă americană cu mere

Această plăcintă cu mere este diferită de plăcinta noastră tradițională, dar delicioasă datorită cantității mari de mere și a crustei crocante.

Rețeta de astăzi este specială, întrucât lista ingredientelor, deși este simplă, presupune folosirea unor tehnici ușor diferite de lucru, astfel încât gustul final să fie cât se poate de bun.

CITEȘTE ȘI: Plăcintă cu mere: Retrăiește bucuria copilăriei cu această rețetă ușor de preparat – Ingredientul secret care îi dă gustul delicios

Plăcintă americană cu mere

Ingrediente:

Aluat:

Sos:

Umplutură de mere:

Plăcintă americană cu mere

Mod de preparare:

Aluat:

Combinați făina, sarea, zahărul pudră și untul în vasul robotului de bucătărie. Pulsați până se amestecă ingredientele, dar încât aveți bucăți de unt de mărimea unui bob de mazăre.

Adăugați apa foarte rece treptat. Începeți cu 90g și mai adăugați dacă aluatul pare uscat. Eu am pus în cele din urmă toată apa, pulsând în robot doar până la omogenizare.

Transferați aluatul pe masa de lucru și adunați-l într-o bila. Nu frământați!

Împărțiți aluatul în 2 porții: 2/3 pentru crusta de jos a plăcintei, 1/3 pentru crusta de sus. Înfoliați și dați aluatul la frigider 2 ore.

Sos de îngroșare:

Topiți untul. Adăugați făina și gătiți 2-3 minute.

Încorporați cele două tipuri de zahăr, apoi adăugați apa și continuați să gătiți până obțineți un sos gros, fin.

Răciți înainte de folosire.

CITEȘTE ȘI: Delicii pentru serile de toamnă: Cum să găteşti mere coapte cu unt şi nucă la cuptor

Pentru a asambla plăcinta:

Scoateți de la frigider cantitatea mai mare de aluat și rulați-o pe o suprafață ușor înfăinată până la grosimea de 3-4mm. Așezați  aluatul în forma de plăcintă. Tăiați excesul de aluat.

Puneți umplutura de mere în crustă.

Întindeți și restul de aluat la 3-4mm grosime, apoi așezați deasupra merelor, sigilând marginile. Folosind un cutter de fursecuri cilindric, decupați câteva cercuri, atât în crusta de deasupra pentru a permite aburilor să iasă, cât și din resturile de aluat pentru le folosi la decor.

Decorați marginile plăcintei cu discuri.

Ungeți plăcinta cu ou, apoi presărați cu zahăr pudră.

Coaceți la 200C pentru 10 minute, apoi încă 50 minute la 160C.

Răciți înainte de a felia.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro